Omikron ellen több antioxidáns ?

2022.01.18

Világszerte elterjedt koronavírus járvány legújabb Omikron változata ismét sok szövődménnyel járó megbetegedéseket okoz!

Már nemcsak a lázra, gyengeségre,íz szaglás vesztésre kell felkészülni, hanem igen erős torokfájdalomra és erős köhögésre. A gyakori köhögés végül átalakulhat nehéz légzésre és tüdőgyulladásra.

A legyengült immunrendszer nehezen tud védekezni a vírusok ellen,így nagyon nagy jelentősége van főleg télen szervezetünket  feltölteni sok sok vitaminnal és antioxidánssal !


OPC  az erős antioxidáns !

A szőlőmagban lévő az OPC leggazdagabb forrása a Föld összes növénye közül. Az antioxidáns hatása lényegesen erősebb, mint a normál C-vitaminé, vagy E-vitaminé.

Az OPC egyik a leghatásosabb szabadgyök-söprögető, ami megszünteti a szabad gyökök által okozott láncreakciókat és megakadályozza az emberi sejtek és szövetek károsodását.Mivel hatásosan semlegesíti a szabad gyököket, erősíti az érfalakat,gyulladás csökkentő és megelőzheti az érelmeszesedést. Hasonlóképpen segít megelőzni a szívbetegséget és a többi olyan bajt, ami a véráramlás javításával gyógyítható.

Az OPC hozzájárulhat a sejtekben található DNS károsodásának megelőzéséhez.

Emésztőrendszerben segíthet  a gyomorfekély kialakulásának megelőzésében.

Kutatás :

Először a Nobel-díjas tudós, dr. Szentgyörgyi Albert írta le 1936-ban kutatásai eredményét, mely szerint a szőlőmagban lévő OPC igen kedvező hatással van az emberi szervezetre, és valószínűleg a szőlőmag tartalmazza a legtöbb természetes antioxidánst.

 A szabadgyökök a test általános leépülési folyamatianak és az öregedésnek egyik fő okát jelentik, ugyanis megtámadják az immunrendszert és ezzel szerepet játszanak a különböző betegségek kialakulásában és a test leépüléséhez vezető káros folyamatokban. A szabadgyökök okozta káros folyamatok ugyanakkor antioxidánsok segítségével visszafordíthatók.

A C-vitamin  pedig sokkal nagyobb mértékben tud felszívódni OPC jelenlétében, ezáltal megsokszorozza a C-vitamin hatását. Az összes növény közül a szőlőmagnak van a legnagyobb antioxidáns, vagyis OPC tartalma!

Így  az OPC antioxidánsként kifejtett hatása majd húszszorasa a C-vitaminnak!

D vitamin a tél vitaminja....

  A D-vitamin több zsírban oldódó vitamint foglal magába. A D-vitamin megnevezéssel a köznyelv nagyon gyakran a kolekarciferolként is ismert D3-vitaminra utal, mely szervezetünk működésének egyik alapvegyülete, szinte minden szervünk működéséhez nélkülözhetetlen.

Erősíti az immunrendszert és hatékonyan támogatja a csontok kalcium-háztartását.

 Hiánya növeli a magas vérnyomás, a 2-es típusú cukorbetegség és a túlsúly kialakulásának kockázatát. A D-vitamint a bőrünk megfelelő mennyiségű napfény hatására állítja elő, azonban - kiváltképp a téli hónapokban - szükséges lehet mesterséges úton való pótlása.

D-vitaminnak több fontos funkciója van a szervezetben.

  • Fontos a sejtosztódáshoz
  • Segít kialakítani és fenntartani a normális egészséges fogakat és csontokat
  • Fontos a kalcium, foszfor felszívódásához és hasznosulásához.
  • Az  egészséges immunműködéshez, és a gyulladásos folyamatok normalizálásához .

D vitamint tartalmaz pl : a csukamáj olaj, tojás, avokádó, máj, vajak stb...


Együnk sok szőlőt és d vitamin tartalmú ételeket, hogy minél több antioxidánssal feltöltsük szervezetünket !