Omikron ellen több antioxidáns ?
Világszerte elterjedt koronavírus járvány legújabb Omikron változata ismét sok szövődménnyel járó megbetegedéseket okoz!
Már nemcsak a lázra, gyengeségre,íz szaglás vesztésre kell felkészülni, hanem igen erős torokfájdalomra és erős köhögésre. A gyakori köhögés végül átalakulhat nehéz légzésre és tüdőgyulladásra.
A legyengült immunrendszer nehezen tud védekezni a vírusok ellen,így nagyon nagy jelentősége van főleg télen szervezetünket feltölteni sok sok vitaminnal és antioxidánssal !
OPC az erős antioxidáns !
A szőlőmagban lévő az OPC leggazdagabb forrása a Föld összes növénye közül. Az antioxidáns hatása lényegesen erősebb, mint a normál C-vitaminé, vagy E-vitaminé.
Az OPC egyik a leghatásosabb szabadgyök-söprögető, ami megszünteti a szabad gyökök által okozott láncreakciókat és megakadályozza az emberi sejtek és szövetek károsodását.Mivel hatásosan semlegesíti a szabad gyököket, erősíti az érfalakat,gyulladás csökkentő és megelőzheti az érelmeszesedést. Hasonlóképpen segít megelőzni a szívbetegséget és a többi olyan bajt, ami a véráramlás javításával gyógyítható.
Az OPC hozzájárulhat a sejtekben található DNS károsodásának megelőzéséhez.
Emésztőrendszerben segíthet a gyomorfekély kialakulásának megelőzésében.
Kutatás :
Először a Nobel-díjas tudós, dr. Szentgyörgyi Albert írta le 1936-ban kutatásai eredményét, mely szerint a szőlőmagban lévő OPC igen kedvező hatással van az emberi szervezetre, és valószínűleg a szőlőmag tartalmazza a legtöbb természetes antioxidánst.
A szabadgyökök a test
általános leépülési folyamatianak és az öregedésnek egyik fő okát
jelentik, ugyanis megtámadják az immunrendszert és ezzel szerepet
játszanak a különböző betegségek kialakulásában és a test leépüléséhez
vezető káros folyamatokban. A szabadgyökök okozta káros folyamatok
ugyanakkor antioxidánsok segítségével visszafordíthatók.
A C-vitamin pedig sokkal nagyobb
mértékben tud felszívódni OPC jelenlétében, ezáltal megsokszorozza a
C-vitamin hatását. Az összes növény közül a szőlőmagnak van a legnagyobb
antioxidáns, vagyis OPC tartalma!
Így az OPC antioxidánsként kifejtett hatása majd húszszorasa a C-vitaminnak!
D vitamin a tél vitaminja....
A D-vitamin több zsírban oldódó vitamint foglal magába. A D-vitamin megnevezéssel a köznyelv nagyon gyakran a kolekarciferolként is ismert D3-vitaminra utal, mely szervezetünk működésének egyik alapvegyülete, szinte minden szervünk működéséhez nélkülözhetetlen.
Erősíti az immunrendszert és hatékonyan támogatja a csontok kalcium-háztartását.
Hiánya növeli a magas vérnyomás, a 2-es típusú cukorbetegség és a túlsúly kialakulásának kockázatát. A D-vitamint a bőrünk megfelelő mennyiségű napfény hatására állítja elő, azonban - kiváltképp a téli hónapokban - szükséges lehet mesterséges úton való pótlása.
D-vitaminnak több fontos funkciója van a szervezetben.
- Fontos a sejtosztódáshoz
- Segít kialakítani és fenntartani a normális egészséges fogakat és csontokat
- Fontos a kalcium, foszfor felszívódásához és hasznosulásához.
- Az egészséges immunműködéshez, és a gyulladásos folyamatok normalizálásához .
D vitamint tartalmaz pl : a csukamáj olaj, tojás, avokádó, máj, vajak stb...
Együnk sok szőlőt és d vitamin tartalmú ételeket, hogy minél több antioxidánssal feltöltsük szervezetünket !